България се цели в първото място в групата от Световната лига

снимка: volleyball.bg

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов изрази увереност, че нашият тим ще зарадва варненската публика в зала „Конгресна“ с добра игра е две победи в предстоящите срещи с Аржентина от Група С на Световната лига.

„Предстоят ни две проверки с отбора на Аржентина, който може би в момента играе най-стойностният волейбол в нашата група. Няма нищо по-хубаво от това да изиграем два такива мача преди финалите“, каза Константинов на официалната пресконференция преди двубоите от най-комерсиалния турнир този уикенд.

„Целта ни е да спечелим групата и да покажем, че заслужаваме мястото си на финалите, което ни принадлежи, като домакин“, продължи старши-треньорът. Наставникът призна, че има някои здравословни проблеми в отбора, но предпочете да не конкретизира, като назовава имена.

„Сигурен съм, че феновете във Варна отново ще създадат една страхотна атмосфера, а ние в никакъв случай не искаме да ги разочароваме“, завърши специалистът.

„Първо искам да благодаря за топлото посрещане и гостоприемството. Отборът на България се подсили с някои важни състезатели, които не играха в Салса, така че задачата ни тук е още по-трудна. Целта ни е да спечелим един от двата мача, което ще ни осигури класиране на финалите“, коментира пък неговият колега начело на „гаучосите“ Хулио Веласко.

България записа победа и загуба при гостуването си на същия този съперник от тазгодишното издание на Световната лига. Нашите момчета спечелиха драматично първия мач с 3:2, а във втория отстъпиха с 0:3. Припомняме, че заради Игрите в Баку, двубоите с Аржентина тогава пропуснаха Тодор Алексиев, Николай Николов и Светослав Гоцев, които по-рано тази седмица се присъединиха към представителния ни тим във Варна.

„Очакват ни два трудни мача, но ние сме почти готови и се надявам да победим. Да спечелим тези срещи и да зарадваме варненската публика с една добра игра“, каза пък капитанът на „лъвовете“ Владимир Николов, който също пропусна изтощителното презокеанско турне от най-комерсиалния турнир.

„Българският тим е по-силен в сравнение с първите две срещи, но смятам, че шансовете ни да се класираме на финалите са страхотни. Вярвам в работата, която вършим по време на тренировките и всички сме уверени, че ще спечелим един от двата мача. И ще изпълним целта си, която е класиране на финалната четворка“, каза пък капитанът на Аржентина Хавиер Филарди.

Двубоите на България с Аржентина са последни от тази Група С и ще определят кой отбор ще придружи нашите момчета на финалите в лигата. В момента „трикольорите“ заемат първото място със седем победи, а „гаучосите“ са трети с 6 успеха, колкото има и вторият Канада.

Сблъсъците с Аржентина са тази събота и неделя (4 и 5 юли) от 20:45 ч. в обновената зала „Конгресна“.