Соколов при националите във Варна

снимка: fivb.org

Цветан Соколов се присъедини към националния отбор по волейбол, който се подготвя във Варна за последните си срещи от група "С" на втора дивизия в Световната лига срещу Аржентина.

Диагоналът продължава да се лекува от контузията на оперираното рамо на атакуващата дясна ръка. Първият етап от възстановяването на Соколов в Италия премина успешно, а световноизвестният професор Порчелини, който извърши интервенцията, заяви, че до момента нещата се развиват повече от добре.

Втората част от оздравителния процес ще премине във Варна, като всеки ден състезателят ще прави специални раздвижващи упражнения в басейн под наблюдението на лекарския щаб в българския тим. Заради сериозната травма в рамото играчът ще пропусне всички състезания с националната фланелка през този сезон, включително и Европейското първенство в България и Италия през октомври.

Очаква се Соколов да се завърне на игралното поле в началото на следващата година. Двубоите на България срещу Аржентина от Световната лига са на 4 и 5 юли в обновената зала "Конгресна" във Варна