Ники Пенчев: Без подкрепа няма как да си повярваме

Младата надежда на българския национален отбор по волейбол застана пред микрофона на БНТ преди мачовете на трикольорите в Световната лига

Ники е второто от четири деца в семейството. С волейбол се занимават и по-малките му братя - двамата близнаци Чоно и Розалин. Първият клуб на Ники е Виктория Волей и там прекарва пет години, след което подписва с Пирин (Разлог).

Официален дебют за мъжкия национален отбор Пенчев прави на 26 септември 2010 година срещу тима на Китай.

Посрещачът стана за първи път шампион в кариерата си с отбора на Ресовия в Полша.

"Първи златен медал. Няма как да няма радост, да няма щастие. Беше нещо уникално. На другия ден бяхме целия отбор на центъра на града. А той е изцяло волейболен град".

За израстването си през изминалата година

"Даде ми се възможност за игра, за изява. Радвам се, че играх в Шампионска лига, играх в първенството, чувствах се по-сигурен.С мачовете на националния отбор вече изградих повече рутина.  Имах предложения не само от Полша, но на този етап това е моето място."

За горещото волейболно лято

"Очаквам добри резултати. Разбрахме лошата новина с Цецо(Соколов) и се надяваме най-вече да сме здрави. От малък съм в националните гарнитури и страшно се надявам да се класираме за Рио. Догодина ще съм на 24 и ще имам две Олимпиади зад гърба си. Без подкрепа от никой, няма как да си повярваме"