Капитанът Алексиев най-резултатен срещу Мексико

снимка: fivb.org

Капитанът на българския национален отбор Тодор Алексиев е най-резултатният играч в първия двубой на „лъвовете“ от Световното първенство по волейбол 2014 в Полша. Посрещачът завърши двубоя с 14 точки след силни изяви в първите два гейма, когато разпределителят Андрей Жеков предпочиташе да организира атаките с него и другия играч на тази позиция – Николай Пенчев.

В третия гейм диагоналът Цветан Соколов повиши процентите си в атака и пое отговорността да завършва по-голяма част от разиграванията. България спечели с 3:0 след 25:16, 25:17 и 25:21, като селекционерът Пламен Константинов дебютира с успех начело на трикольорите.

Официалният сайт на Световното по волейбол все още не предоставя детайлна информация за отбелязаните точки и каквато и да е статистика от мачовете в Полша днес.

Само час и 15 минути бяха необходими на „лъвовете“ да затворят срещата с аутсайдера в Група В. По-рано през деня Русия спечели също с 3:0 над Канада и така дели първата позиция с „лъвовете“ с по 3 точки. Представителният ни тим обаче заема лидерското място заради по-добра точкова разлика – 75:54 срещу 75:61 за руснаците.

Искам да кажа на мексиканците да държат главите си вдигнати, защото със сигурност ще играят по-добре в следващите мачове. Ние сме много доволни от резултата, а и от играта, защото се представихме както искахме – високо темпо и пределна концентрация“, заяви Алексиев на пресконференцията след мача.

Точно тези качества нашият треньор изискваше да покажем на полето, сега трябва да избистрим главите си и да играем още по-добре оттук нататък“, допълни капитанът на България.