България натупа Белгия и във втория мач

снимка: БТА/AP

Националният отбор на България по волейбол за младежи се наложи с 3:2 срещу Белгия във втората контролна среща. В сравнение с първия двубой, в който българите победиха с 3:0, зрителите в столичната зала "Христо Ботев" станаха свидетели на по-оспорвана игра, информира БТА.

Момчетата на треньора Николай Желязков загубиха първия гейм при резултат 23:25. Истинска волейболна битка се разрази по време на втората част на спаринга. "Лъвовете" обаче показаха по-здрави нерви, като затвориха сета при резултат 36:34.

Нещата за нашия тим потръгнаха добре и в третия гейм и резонно българите го спечелиха при 25:18. От своя страна обаче, белгийците показаха, че няма да оставят мача да приключи в четири гейма. В четвъртата част от тази приятелска среща, България отстъпи на Белгия при резултат 22:25.

В решаващия пети сет българите в крайна сметка се поздравиха с успех за 15:13 и съответно победа в мача с 3:2. Треньорът на българския тим Николай Желязков реши да обиграе всички състезатели, като не използва титулярна шестица.

Във всички геймове българският специалист сменяше различни състезатели, с цел ротации и обиграване. На 21-ви и 22-ри април възпитаниците на Желязков ще се изправят за две контролни срещи и срещу отбора на Испания.