FIVB няма да наказва Матей Казийски

снимка: SPORTA.BG

Международната федерация по волейбол (FIVB) не наложи никакво наказание на Матей Казийски заради отказа му да продължи да играе за националния отбор на България, съобщата Gazzetta dello sport.

 

Както е известно веднага след европейската квалификация за Олимпиадата в Лондон Матей Казийски се присъедини към исканията на тогавашния треньор Радостин Стойчев за оставката на шефа на федерацията инж. Данчо Лазаров. След като това не се случи Казийски отказа да играе за националния тим на Бългаирия.

 


От родната федерация тогава заплашиха, че ще се опитат да спрат правата на Матей Казийски или поне ще му издействат наказание на конгреса на международната федерация.

 

Този конгрес се състоя вчера, но предложението от родната федерация е било отхвърлено още от бившия президент вече на FIVB Жизон Въй. Също така вчера на заседание на конгреса бе избран и новия президент - бразилецът Ари Граса.

 


Новината за липсата на наказание на Казийски ще му бъде като подарък за рождения ден. Капитанът на Тренто днес навършва 28 години.

 

Неговият съотборник в Тренто Османи Хуанторена обаче бе глобен заради това, че преди началото на сезона имаше договори с руския Зенит (Казан) и Тренто, като в последствие реши да продължи кариерата си в италианския тим.

 

На вчерашното заседание на конгреса на FIVB стана ясно и, че шефът на родната централа не успя да влезе в новото управление на Международната федерация. Лазаров имаше апетитите да бъде избран в борда на директорите на централата, който от вчера наброява 31 човека.

 


Данчо Лазаров не успя да спечели доверието и за пост измежду 12-те члена на Изпълнителния комитет. България е една от водещите страни в този спорт, но все още няма никакви позиции в международната централа.