Шест български двойки в основната схема на турнира от ЕП по плажен волейбол във Варна

снимка: Булфото

По три български двойки са в основната схема на турнира от Европейското първенство по плажен волейбол Варна мастърс при мъжете и жените, който ще се проведе от 24 до 26 август на специално построения стадион на южния плаж във Варна.

 

При мъжете в основната схема са Невен Нешев и Валентин Димов, Делчо Раев и Кирил Хаджиев и Константин Митев и Мирослав Градинаров.

 

При дамите от българските двойки са поставени Светла Ангелова-Ася Динова, Евелина Чолакова-Деница Димитрова и Диана Филипова-Диана Малинова.

 

Две български двойки - Теодор Маринов-Иван Латунов и Николай Колев-Златан Йорданов също имат шанс да попаднат в основната схема на турнира, ако успеят да преминат квалификациите, информира БТА.

 

При жените в квалификацията ще участват двойката Славина Колева-Виктория Викторова. В надпреварата ще участват повече от 90 състезатели от 20 държави.

 

Наградният фонд на турнира е 50 000 евро. Победителите при мъжете и дамите ще получат по 6000 евро от наградния фонд и по 300 точки за ранглистата. Финалите на турнира са в неделя.