Борисов за скандалите във волейбола: Трябваше да се прояви разбиране

снимка: БТА

Министър - председателят на България Бойко Борисов за пореден път не остана безучастен и взе отношение по скандалите, които с пълна сила се вихрят в българския волейбол.

 

Той обяви, че не приема отношението както на президента на Българска федерация волейбол инж. Данчо Лазаров, така и на бившият вече треньор на националния тим Радостин Стойчев.

 

Скандалът се разрази още след отпадането на България от Германия в полуфиналите на първата олимпийска квалификация в София. Тогава страстите бяха временно потушени под натиска на държавата, която отделя много пари за волейбола.

 

След като класира България за Лондон в края на миналата седмица, в понеделник Стойчев обяви, че напуска отбора, а с него си тръгна и звездата Матей Казийски. На Общото събрание на федерацията вчера оставката на треньора бе приета, а се очаква за негов наследник да бъде обявен Мартин Стоев.

 

Според премиерът и двамата не са прави и е трябвало да проявят разбиране и да изчакат с нападките и обвиненията, докато отминат Олимпийските игри в Лондон.

 

"В момента и двамата не са прави, защото трябваше да проявят разбиране. Нека първо да бяхме триумфирали в Лондон, пък след това да се бяха карали. Така че да се стегнат и да играят", посъветва Бойко Борисов пред "Нова телевизия".

 

Той разкри, че във БФВ вече тече проверка за финансовите нарушения, за които сигнализира именно Радо Стойчев.

 

Официално новият национален селекционер ще бъде обявен в понеделник.