Тренто се класира за полуфиналите в Серия А1

снимка: trentinovolley.it

Воденият от националния селекционер на България Радостин Стойчев отбор на Тренто се класира за полуфиналите в италианското волейболно първенство - Серия А1, след като се наложи с 3:0 (25:22, 25:17, 25:17) над Рома Волей.

 

Така Матей Казийски и компания спечелиха своята четвъртфинална група "А", след като записаха победи над останалите два отбора в нея - Сан Джустино и Рома Волей.

 

Най-резултатни за Тренто бяха Османи Хуанторена и Ян Щокър с по 15 точки. Капитанът на Тренто Матей Казийски изигра поредния си силен мач и завърши с 13 точки (10 атаки и 3 аса). Другият българин в състава на трентинци - Цветан Соколов не се появи в игра. За най-полезен играч в срещата (MVP) пък бе определен центърът Митар Джурич, който реализира 10 точки.

 

Никой от волейболистите на Рома Волей не успя да запише двуцифрен точков актив в мача, като трима играчи - Габриеле Маруоти, Иван Зайцев и Джулио Саби завършиха с по 8 точки.

 

За място на финала възпитаниците на Радостин Стойчев ще спорят с отбора на Андреоли (Латина), който е воден от бившия селекционер на България Силвано Пранди, а в състава му играе българският волейболист Йордан Гълъбинов.

 

Латина изненадващо спечели своята 1/4-финална група "D" в конкуренцията на Сислей Тревизо и Модена, побеждавайки и двата отбора с по 3:1 гейма.

 

Първият мач от полуфиналната серия между Тренто и Латина е в четвъртък (12 април) от 21:30 часа българско време в "Пала Тренто".