Пренебрегнат от Константинов ще играе в Аржентина

Българският волейболист Николай Учиков ще продължи кариерата си в Аржентина. 28-годишният диагонал подписа договор за следващия сезон с шампиона и носител на купата на страната УПСН Сан Хуан.

Учиков, който игра за руския първодивизионен Тюмен през миналата година, ще се присъедини към подготовката на новия си отбор през следващата седмица. Той беше оставен извън състава на националния отбор на България за тазгодишното издание на Световната лига.

Диагоналът не попадна сред избраниците на Пламен Константинов и за Световното първенство в Полша от 30 август до 21 септември. УПСН Сан Хуан е най-успешният аржентински клуб в последно време.

Отборът спечели националната титла в предишните четири сезона, в които неизменно стигна и до финала на клубния шампионат на Южна Америка, макар че спечели континенталния трофей само веднъж през 2013 година.

През май УПСН заслужи бронза на Световното клубно първенство в бразилския град Бело Оризонте и стана първият аржентински състав с медал от надпреварата, посочва БТА.