Драматична загуба за България на Световното Гран При

Националките на България стартираха с драма втория турнир от втора дивизия на Световното Гран При, който се провежда в Сан Хуан (Пуерто Рико). Състезателките на Иван Сеферинов отстъпиха на Чехия с 2:3 (27:25, 20:25, 25:12, 14:25, 9:15) в първата среща от група F2 пред 3000 зрители. 

Чехкините стартираха силно двубоя и доминираха през по-голямата част от първия гейм. Серия от страхотни сервиси и блокади от страна на "лъвиците" обаче изравниха резултата и интригата се завърза. Играта тръгна точка за точка, борбата бе за всяка топка, но в крайна сметка нашите момичета показаха по-голяма издръжливост и стабилност в елементите и поведоха с 1:0. 

Във втория гейм ситуацията бе на път да се повтори, но този път българките не успяха да се откъснат и позволиха на съперничките си да направят комфортна преднина, с която да намалят пасива си. 

Третата част започна силно за нашия тим, с преднина от няколко точки. Добриана Рабаджиева и съотборничките й удържаха темпото, увеличавайки аванса си и безпроблемно взеха лидерството при 2:1. 

В началото на четвъртия гейм двата тима бяха равностойни, но впоследствие Чехия взе инициативата. Момичетата на Зденек Помер направиха дистанцията трудна за скъсяване и така мачът влезе в тайбрек. Там чехкините отново поведоха, но българските състезателки се бориха със зъби и нокти и изравниха. Опонентките им отново дръпнаха в резултата, което нажежи атмосферата до краен предел. Умората си каза думата и "лъвиците" отстъпиха с 9:15. 

Страхотен мач за България направи Добриана Рабаджиева с 20 точки (2 блокади, 1 ас), а Гергана Димитрова и Мирослава Паскова добавиха по 16 точки (1 блокада, 2 аса) (5 блокади, 3 аса). За чешкия тим Габриела Копачова и Микаела Млейнкова забиха по 11 точки (3 блокади) (2 аса).  

Утре България излиза срещу Канада от 00:10 ч. българско време, Чехия се изправя срещу Пуерто Рико три часа по-късно.