Марица със сребро и от международната Скаут лига

Марица (Пловдив) завърши на второ място в международната волейболна Скаут лига за момичета до 13 години на корпорация Развитие. За възпитаничките на треньорката Петя Хрисчева това беше второ поредно сребро, след като те станаха вицешампионки и в българската Скаут лига.

На турнира в бургаската зала Младост Жълто-сините приключиха с две победи и две загуби, но това им бе достатъчно да изпреварят Велбъжд (Кюстендил) по геймово съотношение за второто място в крайното класиране.

След успеха срещу турския Маниса ББСК (Маниса) с 2:0 (25:9, 25:12) в първия състезателен ден в петък, вчера маричанки отстъпиха с 0:2 (10:25, 22:25) пред Велбъжд и победиха румънския СКМ У Крайова (Крайова) с 2:0 (26:24, 25:14).

В последния си мач в неделната сутрин, водените от старши-треньорката Петя Хрисчева и влязлата в ролята на неин помощник-треньор след приключването на състезателния си сезон с белгийския Дофин (Шарлероа) Милена Димова пловдивски волейболистки трябваше да излязат срещу непобедения тим на Бдин-Вида (Видин) и с убедителна чиста победа можеха да се изстрелят и до първото място. Те обаче загубиха с 1:2 (25:18, 13:25, 9:15), но единият спечелен гейм им бе достатъчен за сребърните медали.

Златото замина за Видин, а бронзът – за Кюстендил.