Националите ще наблягат на физически тренировки

снимка: volleyball.bg

Мъжкият ни национален отбор по волейбол стартира официално подготовка за Европейското първенство, което ще се проведе от 9 до 18 септември в България и Италия на 15 август (събота).

Селекционерът Пламен Константинов събира играчите в София, като в продължение на седмица тренировките ще се провеждат в зала Христо Ботев и във фитнеса.

"През първия етап на подготовката ще наблегнем изключително на физическа подготовка. Ще започнем още от събирането ни в София, независимо, че имаме и занимания в зала Христо Ботев", коментира пред официалния сайт на БФВ Пламен Константинов.

Програмата за този етап предвижда два лагера по време на подготовката. Волейболистите ще бъдат качени на високопланинската спортна база Белмекен, като ще се подготвят там от  22 август до 11 септември.

Впоследствие, от 14 септември националите заминават за втори лагер, който ще се проведе в Правец. Волейболистите ни ще останат там до 25 септември. След завръщането от Правец националите ще се подготвят в София, като ще изиграят и няколко контролни срещи.