Очакват Соколов в игра още през декември

снимка: Булфото

Цветан Соколов може да се завърне в игра по-рано от очакваното, стига възстановяването му да продължи със същите темпове, пише вестник "24 часа". Топнападателят на националния ни тим по волейбол е в Италия на контролни прегледи и физиотерапия. Докторът, извършил операцията на рамото му – проф. Джузепе Порчелини, е останал много доволен от възстановяването до момента.

Специалистът дори изразил мнение, че Соколов може да бъде в състояние да изиграе един гейм още в края на декември. По принцип очакванията бяха, че 206-сантиметровият диагонал ще се върне на полето най-рано в края на януари.

Заради операцията на рамото топреализаторът на “Халкбанк” пропусна Световната лига и няма да участва на европейското, което е от 9 до 18 октомври у нас и в Италия.

Порчелини вярва, че Соколов ще се възстанови напълно, и очакваинтервенцията да удължи състезателната кариера на таланта.

Въпреки оптимистичните очаквания националът няма да прибързва със завръщането си. В този момент от възстановяването всяко форсиране може да има негативен ефект. На същото мнение е и ръководството на клубния му отбор, което прибягна до много хитър ход. Турците привлякоха една от основните фигури в тима на Франция, който спечели Световната лига.

Кевин льо Ру ще заеме временно мястото на Соколов на поста диагонал. След като се оправи, българинът ще се върне в титулярния състав, а Льо Ру ще заиграе като център, каквато е позицията му и при “петлите”.

В края на септември миналата година подобна операция на рамото претърпя и Боян Йорданов. Левичарят вече е почти напълно възстановен и може да бъде включен в състава, който ще започнe да се готви за европейското.