Шампионите от Световна лига не искат контрола с България

снимка: fivb.org

Националният отбор по волейбол на Франция е отказал контролни срещи с нашите играчи преди европейското първенство, на което сме домакини заедно с Италия, съобщи "24 часа".

От федерацията ни са изпратили покана до “петлите”, но те я отклонили с мотива, че вече са поели ангажимент към друг отбор за същите дати. Наскоро воденият от Лоран Тили тим спечели Световната лига, като преди това ни победи на финала в група 2.

До края на другата седмица трябва да станат ясни всички съперници на националите преди европейското, което започва на 9 октомври. Засега са сигурни проверките със Сърбия и Словакия.

В следващите няколко дни трябва да бъде обявено кой ще води италианския представителен тим. Бившият ни селекционер Радостин Стойчев е сред фаворитите за поста, а анкета на най-стария специализиран сайт за този спорт - volleyball.it, показа, че българинът се ползва с доверието на над 50% от феновете. Не е ясно обаче дали това ще окаже особено влияние върху президента на италианската федерация Карло Магри, който ще направи избора.