Пламен Константинов остава без отбор

снимка: volleyball.bg

Сериозна е възможността Пламен Константинов да продължи работата си само с националния отбор по волейбол и да не поема клубен тим. През последните две години Гибона бе начело на „Губерния“, преди това работи в друг руски тим, както и в Турция, припомня "Труд".

„Натам вървят нещата, предстои ни наистина много натоварена програма с националите за европейското първенство, после и за олимпийската квалификация - коментира Гибона. - На практика трябва да се гради нов отбор и вероятно ще се съсредоточа само с ангажиментите си в националния.“

За историческата първа титла в Световната лига на отбора на Франция, който победи нашите с 3:0 във финала на второто ниво във Варна, селекционерът каза: „Ако за някои хора това е изненада, за мен не е. Още тук се видя, че имат страхотен отбор, защото това тяхно поколение е много талантливо. На последното световно първенство един тайбрек ги раздели от бронза, сега взеха златото. А това показва постоянство в развитието им и в близкото бъдеще ще доминират. Всъщност и географията на световния волейбол се разширява, защото до финала в Рио стигнаха два отбора извън постоянно заподозрените, които никога не са печелили титлата.“

Вариантът България да влезе административно в елита на Световната лига заедно с отпадналата от първата група Русия и според Константинов е актуален.

„Имаме шанс, лигата е комерсиален турнир и в него не важат само спортно-техническите правила, но ще бъде много нахално да направят жест само за Русия“, прогнозира треньорът.