Остава ли Пламен Константинов начело на България?

снимка: БТА/AP

Пламен Константинов потвърди в интервю пред Българската национална телевизия, че има желание да остане начело на "лъвовете", въпреки твърде слабите резултати на тима на тазгодишното Световно първенство по волейбол в Полша.

Днес в-к "Труд" съобщи, че родната федерация има желание да задържи специалиста до Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, а пред БНТ самият той довери, че е готов да се захване с по-дългосрочно предизвикателство начело на българския тим.

Днес Пламен Константинов разговаря с шефовете на Българската федерация по волейбол, а след това заяви позициите си пред микрофона на БНТ.

"Няма окончателно решение за бъдещето ми, но аз имам желанието да покажа нещо различно начело на тима", заяви Гибона.

"Със сигурност имам желание да продължа, защото вярвам, че не можахме да разкрием потенциала, който има този отбор. А аз продължавам да вярвам, че той има определен потенциал. За мен определено най-голямото разочарование бяха последните два мача. До мача с Германия се видяха и наши спортно-технически недостатъци. Като че ли всичко беше на ръб. Сигурно на всеки му се е случвало всичко, което е бил програмирал предварително, абсолютно нищо да не се получи", обясни още бившият национал на България.