Камило Плачи проведе нов разговор с Казийски

снимка: Булфото

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи призна, че е направил пореден опит да върне Матей Казийски в състава на "лъвовете".

Суперзвездата на световния волейбол се отказа от представителния тим след олимпийската квалификация през 2012 година, подкрепяйки Радостин Стойчев в яростния му конфликт с родната федерация.

На няколко пъти Казийски бе убеждаван да преосмисли решението си, но посрещачът категорично отказваше да го стори.

Камило Плачи от своя страна довери пред TV7, че е провел нов телефонен разговор с Матей, като това се е случило след победата на Халкбанк във финалния двубой за Купата на Турция.

"Аз уважавам Матей като състезател, той ме уважава като треньор. Подадох му ръка повече от един път и не смятам, че трябва да се прекалява с това. Ако той промени решението си и иска да се върне в националния отбор, телефонът ми е включен 24 часа в денонощието", заяви италианският селекционер.

Камило Плачи отново подчерта, че обявените 16 състезатели за първия лагер на националите не са окончателен списък. Той обаче добави, че феновете не бива да очакват изненади.

"Следващата седмица ще говоря с Андрей Жеков и Боян Йорданов, за да намерим най-точното решение. Искам да знам дали ще са на разположение да тренират с отбора през цялото лято и дали ще са готови чисто физически за това. След като разбера какво е състоянието и намерението им, вече ще мога да знам как ще ги използвам", обясни Плачи.