България отстъпи на Сърбия в контрола

снимка: БГНЕС

Вицешампионът в световната лига Сърбия, който е сред фаворитите за европейската титла, спечели с 3:1 (15:25, 27:25, 19:25, 22:25) първата контрола срещу България в София. Двубоят се игра в „Арена Армеец“ и бе затворен за фенове и журналисти.

Западните ни съседи гостуват у нас за две приятелски срещи с родните волейболисти, които се явяват генерална репeтиция за двата тима, преди започващото на 9-и октомври Европейско първенство за мъже.

Селекционерът на „лъвовете“ Пламен Константинов даде шанс за изява на абсолютно всички 12 състезатели, които бяха в групата за срещата. Още в откриващия гейм специалистът направи редица смени и използва почти всички свои играчи.

Константинов започна със следната стартова шестица: Любомир Агонцев, Николай Пенчев, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Владимир Николов и либеро Теодор Салпаров.

Днес двата тима ще се срещнат отново в 20:30 часа, като този път двубоят ще бъде открит за феновете. На касите на Арена Армеец вече се продават билети за мача, като те са на символични цени. Единичен билет струва 2, 3 или 5 лева, в зависимост от различните нива и сектори в залата.

Специално за двубоя обаче се продават и семейни пакети за четири човека, като те са с цени съответно 6, 10 и 12 лева. Срещата ще бъде предава и пряко по БНТ. /БГНЕС