Треньорът на "лъвиците": Опитахме се, но САЩ бяха прекалено силни

снимка: italy2014.fivb.org

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин призна, че воденият от него състав е бил надигран от САЩ в срещата от група F на втората фаза на Световното първенство в Италия.

Американките спечелиха категорично с 3:0 (25:17, 25:19, 25:19) и оглавиха класирането с пълен актив от 15 точки.

След това поражение "лъвиците" заемат 6-то място с 3 точки и имат нужда от задължителни победи в оставащите си два мача с Казахстан и Холандия. Напред ще се класират първите четири отбора от групата.

Днес националките почиват, а в събота (4 октомври) излизат срещу Казахстан. Двубоят с Холандия е ден по-късно (5 октомври), като и двата мача са с начален час 21:00 българско време.

"Опитахме се да се противопоставим на САЩ в първите два гейма, но в третия разбрахме, че това е просто невъзможно. Трябва да бъдем чести и да признаем, че съперникът беше по-добър от нас", коментира след двубоя Кузюткин.

Капитанката на България в този мач Елена Колева пък не скри разочарованието си от играта на отбора.

"Много след разочаровани от нашата игра. На практика в нито един момент не успяхме да влезем в мача. Въпреки всичко, трябва да запазим концентрация за следващите две срещи, за да се класираме на възможно най-предна позиция", каза Колева.