Константинов: Това е едно провалено световно първенство

снимка: poland2014.fivb.org

Националният селекционер на България Пламен Константинов заяви при пристигането си на летище "София", че не е доволен от представянето на отбора на Световното първенство по волейбол.

Пламен бе най-недоволен от представянето на "лъвовете" срещу отборите на Куба и Финландия в последните два мача, като две победи срещу тези съперници можеха да ни осигурят място в топ 10.

"За мен това е едно провалено световно първенство. Постигнахме резултати под очакванията и под нивото на потенциала на отбора. Анализът трябва да е дълъг, а не да го правим сега на летището. Имаше много фактори, които си оказаха влияние, а на моменти имахме и малшанс," започна Константинов.

"Играхме много слабо във втората фаза, а последните два мача са голямо разочарование. Живеехме с мисълта за влизане в топ 6, но последните два мача бяха разочароващи. Трябва първо да спечелиш за 7-8 място, а след това да почнеш да печелиш за 5-6 място. Точно затова съм разочарован от отношението. Още в мачовете в края на първата фаза казах, че представянето ни или ще тръгне рязко нагоре или рязко надолу."

"Проблем е, че нямаме равностойни заместници по различни постове в отбора. След опадането на Ники Николов и контузията на Виктор Йосифов се отвори дупка. Теодор Тодоров и Слави Гоцев идваха след дълго лекувани нямаха никакъв игрови ритъм," добави Константинов