Гибона припомни на играчите: На фланелката има знаме

снимка: poland2014.fivb.org

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира пред БНР отчайващото представяне на "лъвовете" на тазгодишното Световно първенство.

Днес България приключи безславно турнира с ново тежко поражение - този път от Финландия, а селекционерът напомни на някои от своите играчи, че да играеш за националния тим е особен вид чест и привилегия.

"Направихме много слабо първенство, с малки проблясъци в първата фаза,  но не успяхме да покажем във втората минимум от потенциала, който имаме. Усещах какво е психологическото състояние на отбора, според мен се срутихме най-вече психологически", коментира Гибона пред БНР.

"Забравяме, че на фланелката имаме знаме, а всички имат имена на гърба. Никой не трябва да си позволява да показва безразличие, защото за всеки един спортист световното или Олимипадата са най-големите форуми в кариерата и е голяма грешка да си позволиш да се оставиш да изглеждаш така", добави Константинов.

"Не мога да отрека, че тези момчета се вложиха здраво в тренировките и дадоха всичко от себе си в тези 2 месеца. Оказва се, че нямаме равностойна замяна на някои от основните състезатели. Говоря за Николай Николов, с когото решихме ден преди да тръгнем, че няма да пътува, както и за Виктор Йосифов, който се контузи", каза още селекционерът на България.