Шокиращо - САЩ аут от топ 6, Иран влезе във финалите

снимка: fivb.org

Изненадващо или не, волейболният национален тим на Иран се класира за топ 6 на Световното първенство по волейбол, след като днес азиатците удариха с 3:1 Сърбия в последен двубой от група Е на шампионата.

Иранците имаха проблем само във втория гейм, който загубиха след 22:25, но останалите три части отидоха в тяхната сметка - 27:25, 25:22 и 25:18.

Така Иран събра 15 точки, с което окупира 2-ото място в група, в която фигурират имената на Франция, Полша, САЩ, Аржентина, Сърбия и Италия.

Шокът дойде от двубоя САЩ - Аржентина, който изненадващо беше спечелен с 2:3 от "гаучосите". По този начин победителите в Световната лига през тази година отпаднаха от топ 6, оставайки на 4-о място в група Е.

Мачът почна отлично за Андерсън и компания, които спечелиха първата част на 19, но коравите аржентинци обърнаха до 2:1, а след това спечелиха и тайбрека на 11 точки, поднасяйки една от големите изненади на шампионата.

Италия и България пък са големите разочарования на шампионата, като и двата отбора завършват шампионата извън топ 10.

Полша и Франция играят по-късно днес, но развоят от този двубой има значение само за 1-ото място в групата. Бразилия, Русия и Германия са отборите от група F, които продължават напред.