Сърбия показа класа срещу Аржентина

снимка: fivb.org

Сърбия постигна първа победа на Световното първенство по волейбол 2014 в Полша, след като надви Аржентина с 3:1 и спечели първите си точки на турнира. „Плавите“ започнаха с тежко поражение 0:3 от домакините кампанията си на най-силната надпревара, но срещу „гаучосите“ разгърнаха по-голяма част от потенциала си.

В отделните части сърбите спечелиха след 25:17, 20:25, 25:21 и 25:21, с което пък нанесоха първо поражение на съперника си, започнал Световното по волейбол с успех 3:0 над Венецуела в неделя.

С успеха си възпитаниците на Игор Колачевич избегнаха срама да станат първата репрезентация на страната, стартирала Мондиал с две последователни загуби. Бронзовите медалисти от предишното Световно се изравниха на върха в класирането с 3 точки, колкото има и Полша, но с мач по-малко.

Домакините на Мондиала играят от 21:25 часа днес срещу Австралия.

Въпреки че направи цели 35 грешки в полза на противника си, Сърбия загуби само втория гейм. Диагоналът на Сър Сейфти Перуджа Александър Атанасиевич очаквано бе най-добър за своя отбор и отново изнесе тежестта на завършването на атаките.

Добрата защита и организация при отиграванията също наклони везните в полза на „плавите“, които бяха и традиционно стабилни на блокада, с което отчайваха нападателите на съперника. Александър Атанасиевич наниза 18 точки за победата, а Никола Ковачевич се отчете с 13, докато Драган Станкович и Марко Подрашчанин добавиха по 12, а Милош Никич заби 10.