Бразилия и Русия убедителни на старта на Световното по волейбол

галерия:

снимка: poland2014.fivb.org

Трикратният шампион по волейбол Бразилия започна с убедителна победа 3:0 над Германия защитата на титлата си на Световното първенство 2014 в Полша и Италия. „Селсао“ наложи тотално преимущество над Бундестима и даде заявка за четвърта поредна титла, което би било рекордно постижение.

Възпитаниците на Бернардо Резенде спечелиха отделните части с 25:21, 25:19 и 25:17 и за час и половина неутрализираха съпротивата на европейците. „Селесао“ спечели първи три точки в класирането на Група В след изиграването на първите мачове.

В Катовице Бразилия демонстрира силна игра на контраатака и стабилна блокада, с които доминира на полето, като се възползва и от 51 грешки на опонента си. Така шампионите от последните три издания на Световното първенство вече имат шест победи в шест мача срещу различните формации на германския отбор (включително като ГДР и ФРГ), като последните четири двубоя помежду им са завършвали с успех в три сета за „селесао“.

По същото време в Гданск олимпийският шампион от Лондон 2012 Русия постигна успех с 3:0 над Канада в своя дебютен мач на Световното първенство по волейбол. „Сборная“ имаше пълно превъзходство в първите две части и допусна интрига единствено в третия гейм, който все пак спечели.

4111002

В отделните части руснаците дадоха на съперника си 21, 19 и 21 точки, за да започнат по най-добрия начин кампанията си в Група С, където е и България. „Сборная“ вече има три победи от три мача срещу Канада на световни първенства, като взе и частичен реванш за изненадващото поражение с 2:3 от този съперник в изданието на Световната лига през 2013-та година.

Руснаците бяха губили в два от последните си три дебютни мача на Световно първенство по волейбол, но този път не допуснаха изненада срещу един от аутсайдерите в Група С.