Министър Раданова пожела успех на волейболистите

снимка: ММС

Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова пожела успех на мъжкия национален отбор по волейбол на предстоящото световно първенство в Полша. Тя се срещна с момчетата на Пламен Константинов по време на откритата тренировка в малката зала на "Арена Армеец".

"Пожелавам ви успех! Цяла България е с вас. От сърце вярвам във вашето добро представяне и съм сигурна, че българската общественост ще ви подкрепя във всеки ваш мач. Стискаме ви палци, сигурна съм, че ще бъдете колектив и заедно ще постигнете успех", с тези думи министър Евгения Раданова поздрави нашите волейболни национали преди участието им в шампионата на планетата и връчи българския трикольор на капитана на отбора ни Тодор Алексиев.

В отговор на въпрос от страна на медиите, които присъстваха в тренировъчната зала, за състоянието на търговското дружество "Академика 2011", което стопанисва и Зимния дворец, министър Раданова заяви: "Сключени са много неизгодни за дружество "Академика" дългосрочни договори с неизгодни параметри, така че със сигурност проверките ще покажат още много други неща, които вероятно няма да са толкова лицеприятни. Но нека проверката на одита да приключи, за да се даде ясна картина на ситуацията в това дружество."

Като пример министър Раданова посочи договора за кортовете "Мир и дружба". Неустойката, която има търговското дружество при прекратяване на договора, е в рамките на 1 600 000 лева, а неустойките за фирмата, получила обекта, са в размер на 8 лева на месец при неплащане на наема. Този договор е сключен на 6 август - деня, в който министър Раданова встъпи в длъжност като служебен министър на младежта и спорта.