Защо Казийски и Константинов не се разбраха?

снимка: Булфото

С Матей Казийски сме приятели, бяхме 7-8 години съотборници в националния отбор по волейбол. Ние няма какво да делим, това неразбирателство не е между нас“, обясни новият старши-треньор на волейболния национален отбор Пламен Константинов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Наставникът отново трябваше да дава подробности за ситуацията с Матей Казийски и неговия пореден отказ да се присъедини към селекцията на „лъвовете“ за предстоящото Световно първенство по волейбол.

Според Константинов Казийски има различен тип мислене, който го кара да следва един път за постигане на промяна в българския волейбол.

И преди съм казвал за Казийски, на хората тази тема може да им е интересна, но няма новина, няма нищо ново. Не искам да ставам банален. С Казийски не сме се разбрали, защото имаме различен модел на мислене – аз смятам, че промяната в българския волейбол ще дойде по един начин, той мисли по друг.

Като крайни цели имаме общи виждания, много близки. Просто пътищата към тези крайни цели са ни различни. Сравних ситуацията с Матей с тази с Димитър Бербатов, макар да не е съвсем еднакво положението.

Според мен на Бербатов националният отбор му беше интересен само докато подобри един рекорд. Той знаеше, че не може да постигне резултати, докато при Матей не е така – той знае, че е част от национален отбор в топ 10 и искаше да играе още, просто си има причини да не го прави.

Големите ни звезди обаче трябва да разберат, че най-голяма нужда от тях има не самият национален отбор, а младите състезатели“, каза още по темата Константинов.