Започваме срещу Канада в Световна лига 2015

снимка: poland2014.fivb.org

България ще стартира участието си във втора дивизия на Световната лига по волейбол с мачове срещу Канада през май 2015 година.

Останалите съперници на "трикольорите" в група "С" на турнира за Аржентина и Куба.

Българският отбор най-вероятно ще играе домакинските си мачове във Варна, но за тази цел до пролетта ремонтът в Двореца на културата и спорта трябва да бъде завършен.

Ако това не стане, двубоите ще се проведат в "Арена Армеец София". България беше избрана за домакин на финалите в Световната лига във втора дивизия през лятото на 2015 година, припомня БТА.

Българският отбор се класира по право за последната фаза на турнира, независимо от резултатите си в груповата фаза.

Sporta.bg уточнява, че 12 отбора формират 3 групи във втора дивизия на надпреварата от 2015-та, като мачовете започват в периода 16-19 май. България няма да се подвизава с най-добрите отбори в най-комерсиалния международен волейболен турнир, след като загуби мястото си в първа дивизия заради слабото представяне през 2014-та.

В първа дивизия са Италия, Бразилия, Сърбия и Австралия (група А) и Русия, САЩ, Полша и Иран (група В). Освен нашата група С, във втория ешелон на Световна лига са Франция, Германия, Корея и Чехия (група D), както и Белгия, Португалия, Финландия и Холандия (група Е).

Датите на мачовете предстоят да бъдат потвърдени. Прави впечатление, че България ще играе с два от отборите, които нанесоха поражение на „лъвовете“ на Световното първенство в Полша тази година – Канада и Куба.