Купа на България: Невиждана драма, обрати, три червени картона и финал за Нефтохимик

снимка: volleyball.bg

Отборът на Нефтохимик 2010 (Бургас) се класира за финала за Купата на България по волейбол, след като много трудно надделя над Марек Юнион Ивкони с 3:2 (25:21, 25:22, 31:33, 23:25, 16:14).

Срещата в зала "Младост" в Бургас продължи два часа и 30 минути, като бе изпълнена с обрати, три червени картона и много емоции, а силен мач направиха двамата национални диагонали в двата тима Цветан Соколов, съответно част от Марек и Николай Учиков от тима на домакините.

В утрешната среща Нефтохимик ще се изправи срещу Добруджа, след като по-рано днес играчите на Мирослав Живков се наложиха над Монтана.

През първите два гейма играчите на Петър Дочев нямаха никакви затруднения и сравнително бързо поведоха с 2:0 след 25:21 и 25:22.

В третата част нивото на играта в зала "Младост" в Бургас значително се повиши, особено в лагера на дупничани. Те дръпнаха с 4:0 и запазиха аванса си до 18:12, когато допуснаха изравняване. От този момент започна презследване между 12-те на терена, като имаше много обрати, а домакините изпуснаха и четири мачбола. В крайна сметка резултатът бе намален след 33:31.

Четвъртата част също бе оспорвана, като играта бе доста равностойна, но в крайна сметка гостите измъкнаха и този гейм след 25:23, като в средата на частта треньорът на Марек Найден Найденов получи червен картон за доста нецензурни реплики към втория съдия.

И ако до този момент е имало драма в зала "Младост", то случилото се в петия гейм не може да се опише. Решителната част започна по-добре за Нефтохимик 2010. При 6:5 обаче те направиха три поредни грешки и смениха игрищата при аванс от 8:6 в полза на тима от Дупница. Последваха няколко спорни отсъждания на съдийската бригада довели до 9:8 за бургазлии. Последва атака на Цветан Соколов от зона две, при която главният съдия отсъди аут и в този момент настана суматоха. Найденов излезе на терена, започна да дърпа мрежата и отново да обижда съдиите, като дори се наложи националният селекционер на България Пламен Константинов да се появи от трибуните, за да успокои своя колега. Очаквано последва втори червен картон за него, а в разправията се включиха и играчите на Петър Дочев, за което и тима на Нефтохимик получи червен картон за 10:10. В крайна сметка тимът от Бургас изпусна още един мачбол преди да спечели шестия и с това да затвори мача при 16:14.