Кой как се подсили преди новия сезон във волейболната Суперлига

галерия:

Утре (27.10) започва новия сезон в родната Национална Волейболна Лига - Суперлига. Участие ще вземат 10 отбора, а програмата за първия кръг вече е ясна.

От 17:30 часа в столичната зала "Христо Ботев" Левски Боол ще открие сезона с мач срещу кърджалийския Арда. През лятото "сините" имаха множество проблеми, които стартираха още преди 12 месеца. Грандът от близкото минало, който мачкаше всичко в България и се представяше на ниво в Европа изведнъж обяви, че няма пари да продължи да съществува. Получи се така обаче, че се намериха нужните средства и "сините" закърпиха нещата до лятото. През тази година те ще разчитат изцяло на млади състезатели, а преди седмица бе организиран приятелски двубой с участието на кръвния враг ЦСКА. Тогава стана ясно, че Гриша Ганчев, който избави футболния тим на "армейците" от фалит, е направил същото и с волейболния Левски.

От 18:00 часа ще се изиграят други три мача. ЦСКА ще приеме в зала "Васил Симов" новака Тетевен. През лятото от "червения" клуб се разделиха с младия център Красимир Георгиев, който направи добро впечатление с екипа на националния отбор по време на Световна лига. Тетевен от своя страна се подсили с разпределителя Денимир Димитров, либерото Мартин Иванов, а в тима пристигнаха още Александър Кордев и Камен Каменов.

Монтана ще гостува в Бургас на Нефтохимик 2010. През лятото тимът от морския град започна тренировки с нов треньор в лицето на Петър Дочев. Към състава се присъединиха посрещачът Явор Генов, който игра именно за Монтана през миналата година, както и централният блокировач Ивайло Великов, който бе в тима на Добруджа, както и още двама централни блокировачи - Стоян Самунев и Николай Къртев. Монтана пък ще може да разчита на направилия фурор с екипа на волейнационалите в Световна лига и на Евроволей Любомир Агонцев. Към тима се присъединиха и трима опитни играчи - 38-годишният Костадин Стойков, който може да играе като посрещач и диагонал на разпределителя, центърът Теодор Богданов и посрещачът Симеон Александров.

В последната среща от 18:00 часа Пирин (Разлог) приема Миньор (Перник). Разложкият тим направи някои промени в тима, като към мъжкия тим се присъединиха Владимир Панев, Виктор Копанаров, Данаил Попов и Митко Вълчев. Преди началото на сезон Разлог спечели турнирът Борис Гюдеров, който се провежда в Перник всяка година преди първите мачове от Суперлигата. Там те победиха именно утрешния си съперник и Славия. Перник от своя страна също направи няколко промени в състава си в сравнение с миналата година. Към тима се присъединиха посрещачите Стефан Чавдаров и Стефан Иванов, диагоналът Денислав Димитров и централният блокировач Мартин Йовчев.

9f8795b3-8ec5-66ee-6d4f-2d4c6a2184e8

В последната среща от първия кръг, която ще се играе на 28.10, един срещу друг ще се изправят двата най-добри отбора от миналата година. В спортната зала в Сливница шампионът Марек Юнион Ивкони посреща Добруджа. Шампионите традиционно ще разчитат на свои юноши и играчите от миналия сезон, като към тях се присъедини и разпределителя Николай Манчев, който през миналата година бе част от тима от Добрич. Ръководството на отбора от Добрич пък направи един голям трансфер, подписвайки за една година с диагонала Велизар Чернокожев, който бе част от представителния ни тим на първите Европейски Олимпийски игри в Баку, където нашите спечелиха сребърните медали. Зеления екип ще облекат още трима бивши играчи на Левски - Денис Чавдаров, Алекс Грозданов и Мартин Атанасов.

4531d1a1-2188-ec47-ceda-fc5e853f805c