Прокудените италиански национали се извиниха

снимка: fivb.org

Извадения от националния отбор по волейбол на Италия Иван Зайцев се извини публично на феновете, федерацията и треньора на отбора. Неговия пример последваха и капитанът Драган Травица, младата звезда Луиджи Рандацо и Джулио Саби, които също бяха освободени от лагера на „адзурите” заради нарушаване на вечерния час.

Отборът на Италия е в Бразилия, където ще играе на финалите на Световната лига, започващи утре. На мястото на освободените състезатели, треньорът Мауро Беруто повика Давиде Сайта, Якопо Бото и Габриеле Нели.

„Извинявам се и ще обясня защо... Сгреших, не спазих правилата, не уважих вечерния час от 23:30 за събота вечер и се прибрах в 2:30. Решението за отстраняването ми бе тежко и трудно, но напълно приемливо и ще се съобразя с Мауро и Италианската волейболна федерация.

Предадох доверието на съотборниците ми, не бях добър пример за феновете и трябва да се извиня на всички персонално, както вече направих в Рио – на момчетата, на Мауро Беруто и на президента Карло Магри.

Не е нужно да казвам, че нямах представа какви ще са последствията, но не се опитвам да се оправдавам. Направих много за да си върна формата, да заслужа мястото си в отбора отново. Не бях сигурен, че ще успея, но не спрях да се трудя във фитнеса и на полето. И тогва... Сам се прецаках! Хвърлих толкова усилия да играя на финал, чувствах се страхотно, бях фокусиран...

Наистина съжалявам! Подкрепям изцяло момчетата, които спазваха дисциплината и които сега са в трудна ситуация. Но съм сигурен, че волейболистите, които ще ни заменят са във форма и ще помогнат на тима. В момента ме заливат хиляди емоции, за които не мога да намеря думи, но поемам пълна отговорност като мъж на първо място, национален състезател на Италия, съотборник, съпруг и баща, син и идол за много от вас. С огромно съжаление, Иван Зайцев.”

Травица, Саби и Рандацо бяха доста по-сдържани в изказванията си.

„Току що се прибрах от Бразилия. Пътуването беше дълго и напрегнато. Думи като доверчивост и наивност не трябва да описват действията на един професионалист, капитан, особено когато обикаля по света, за да представят страната си. Много съжалявам за това, което се случи, но съм достатъчно силен и зрял, за да приема критиките.

Няма нужда от оправдания, извинения, осъждания. Те не са в стила ми. Готов съм да приема всичко, защото така е редно. Съжалявам най-много за феновете, които ме подкрепяха с толкова много любов. Те не заслужаваха това,” сподели Травица.

„След две безсънни нощи мислите ми най-сетне се подредиха и реших да напиша своето извинение към всички волейболни почитатели, които със сигурност не заслужаваха да станат свидетели на лошата реклама, която ни направи Италианската волейболна федерация, към всички хора, които пътуваха с нас и ни подкрепяха с такава страст.

Наистина направих грешка и ще си платя за нея. Ние сме професионалисти и тези грешки не би следвало да се толерират, особено когато защитаваме цветовете на една цяла страна. Множо съжалявам, че предадох доверието на хора, които вярваха в мен и бях лош пример за феновете ни,” написа Рандацо.

„В живота на всеки човек се случва да прави грешки. Като професионален спортист и представител на страната си, за мен този период е тежък. Приемам всички критики за това, което сторих и се извинявам на всички молейболни фенове за това, че бях лош пример,” добави Саби в Instagram.

Източник: bTV