Пламен Константинов: Франция е класа над нас

снимка: fivb.org

Мъжкият национален отбор по волейбол на България загуби от Франция с 0:3 (16::25, 20:25, 21:25 ) във финалния двубой от  втора дивизия на Световната лига.

Селекционерът на волейболистите ни Пламен Константинов заяви, че отборът на Франция заслужено  е спечелил мача, а ето още какво каза след срещата:

"По-добрият отбор днес победи. Франция си заслужи успеха, защото ни натисна със сервис, а ние допуснахме много грешки на този елемент.

В някои от моите момчета видях пораженчески поглед. Между вторият и третият гейм им казах, че ако Франция играе по този начин няма да имаме шанс. Но те не трябва да се отпускат, защото шанс винаги може да се появи.

Ние получихме този шанс в третия гейм, но не успяхме да го оползотворим. В моменти, в които имахме предимство не успяхме да ги завършим. В крайна сметка Франция заслужено ни победи. Считам че разликата между втора  и първа дивизия на Световната лига  не е толкова голяма.

Ако приемем, че България, Белгия и Аржентина са на едно ниво, Франция е с една класа над нас. Единственият проблем за Франция на финалите в Рио де Жанейро може да се окаже часовата разлика“.