Пламен Константинов викна либеро за посрещач в Световна лига

снимка: volleyball.bg

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов повика спешно Мартин Божилов в групата на „лъвовете“, която се подготвя усилено за Финалната четворка във Втора дивизия на Световната лига.

Както е известно, България ще играе с Белгия на 10 юни от 17:30 часа в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта във Варна.

Последните мачове в груповата фаза срещу Аржентина се оказаха злощастни за националния отбор заради множеството получени контузии. Тодор Скримов се оказа най-сериозната жертва, тъй като неговата травма със сигурност го вади от участие във Финалната четворка, докато Теодор Тодоров ще играе с предпазна маска на главата.

Мартин Божилов е либеро и бе част от отбора, спечелил сребърни медали в Европейските олимпийски игри в Баку и определен днес за номер едно на изминалия месец юни. Божилов има опит и в първия състав, като сега качествата му на посрещане ще бъдат използвани на позицията на Скримов.

Ако надвие Белгия в полуфинала, България ще спори с победителя от другия мач Франция – Аржентина за титлата във Втора дивизия и съответно място на Финалната шестица на по-горното разпределение в Световната лига, която ще се проведе в Рио де Жанейро.

Шампионът на Втора дивизия би трябвало да получи квота за участие в по-горната група догодина, но това не е напълно сигурно, след като Русия завърши на последно място в Първа дивизия, но очаква да запази елитния си статут.