Пламен Константинов: "Арена Армеец" не е достъпна за спорта!

снимка: poland2014.fivb.org

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че мачовете от Световната лига са приоритет за тима този сезон. Цветан Соколов ще пропусне първите срещи с Канада в края на месец май, защото има контузия.

Най-големите проблеми пред волейболистите са свързани с материалната база и фактът, че обикалят от зала в зала, за да се подготвят за предстоящите турнири. 

"Тук седи един грандиозен паметник, който не можем да използваме – ”Арена Армеец” Можеше да се направят финалите там, но никой не се наема да рискува с тези цени, защото ние не можем да я наемаме по тарифите на концерт.

За един концерт я наемат за два дни. Разтоварват техника и трибуна. Правят концерта, 100 лева билет, събират всичко и се изнасят. Ти, ако трябва да играеш Световна лига, трябва да я наемеш за целия период от време, защото ние слагаме настилка и тя става неизползваема.

Трябва да тренираш там, както и другите отбори, които идват. Не я наемаш за деня на състезанието и като сметнеш цената става невъзможно.

Уж идеята беше да имаме спортна зала, нали? Тази спортна зала да е достъпна за българския спорт. С едно спортно състезание сложно ще се изкарат пари за това спортно съоръжение, но може да се изкарат от изложения, концерти и т.н. И тези приходи да финансират спортните състезания, които да се провеждат там.

А не да дадеш пари на една федерация пари и след това да ги прибереш обратно. Това е от единия джоб в другия, само прехвърляне на пари. Значи, давам ви пари, но вие ги вземете сега и ги внесете там, на касата отсреща за залата.

Това прехвърляне на пари най-често е една част от тези пари да останат в нечии джоб при прехвърлянето, нищо друго. За мен е безмислено", обяви Константинов, цитиран от Канал 3.