Страшна въртележка! Вижте какво трябва да се случи, за да бъде България в топ 6 на Световната лига

снимка: worldleague 2017

Страхотните волейболисти на Пламен Константинов от националния тим се поздравиха със сладка победа с 3:2 над Сърбия в предпоследния си мач от предварителните групи на Световна лига.

По-късно Аржентина надви Бразилия с 3:1 за кеф на домакинската публика.

По този начин възпитаниците на Пламен Константинов заемат 7-та позиция с актив от 10 точки след 4 победи и 4 загуби. Със същия актив са още тимовете на Русия, Полша и Белгия, като точковият им актив е следователно 11, 12 и 14 пункта.

В последния си мач днес "лъвовете" ще търсят задължителна победа срещу Аржентина, но ще трябва да очакваме и загуба на някои от тимовете на Русия, Полша или Белгия.

И през тази година в Световна лига първите показатели, по които се класират отборите са победите, а след това се гледат събраните точки.

В последния си мач белгийците ще играят срещу гарантиралият си участие тим на Франция. Руснаците ще играят с отпадналия Иран, а Полша също излиза срещу тим, който не може да се класира за финалната шестица - САЩ.

Тук вече може да се окаже важен и резултатът, с който се побеждава. Припомняме, че за успех с 3:0 и 3:1 се добавят по 3 точки, а за победа с 3:2 - 2 точки. Въртележката вероятно ще бъде факт, а ние имаме предимството, че ще играем срещата си с Аржентина в в малките часове на неделя срещу понеделник, а по това време трите ни съперника вече ще са изиграли своите срещи. Така ще знаем от какво се нуждаем. Естествено -ако изобщо с ани останали шансове.