Гибона измъчи националите с тежки тренировки

снимка: Булфото

Националният отбор по волейбол на България стартира подготовка за предстоящото Световно първенство в Полша.

Играчите проведоха първи занимания под ръководството на новия селекционер Пламен Константинов, който замени начело подалия оставка Камило Плачи.

Гибона подложи избраниците си на тежки тренировки за физическа подготовка. Националите бяха неприятно изненадани от дъжда, докато правеха бегови упражнения на стадиона в Правец и трябваше да се преместят в залата. Там заниманието продължи с пълна сила под диктовката на кондиционния специалист Алесио Караро.

След многобройните серии спринтове състезателите преминаха към занимание с медицински топки, а накрая след повече от два часа тренировка разпределителите Андрей Жеков и Добромир Димитров преминаха към пасове в специалните рингове. Теодор Салпаров получи леко мускулно разтежение и напусна заниманието. Преждевременно към душовете се отправи и Георги Братоев, но състоянието и на двамата не е притеснително.

От четвъртък отборът ще започне тренировки в "Арена Ботевград", където ще се проведат контролите с Белгия, Франция и Бразилия.

Самият Пламен Константинов разкри, че е много доволен от старанието на играчите.

"Усещам, че ми вярват. Струва ми се, че отборът вече има по-различно лице. Очаква ни много работа, а проблемът е липсата на достатъчно време. Първите три седмици ще бъдат натоварващи, после следва една разтоварваща и отново три натоварващи. Целта е да влезем в осмицата, а защо не и сред първите 6", коментира дългогодишният капитан на България. Треньорът призна, че не е разочарован от отказа на Матей Казийски да се присъедини към тима.

"Така е решил, не мога да му се сърдя или пък да го приема лично. Аз се съгласих да поема отбора във вида, в който беше по време на Световната лига, защото вярвам, че можем да постигнем добър резултат", добави Константинов.