Цецо Соколов за бъдещето си в Тренто: Всичко с времето си

снимка: trentinovolley.it

След полуфинала за Купата на Италия Цветан Соколов заяви, че не се чувства на 100 % готов, след като се завърна от контузия. След края на мача в "Пала Додза" в Болоня българският диагонал бе заобиколен от фенове, които искат автограф или снимка.

"Радва ме, защото това е много хубав комплимент за свършената работа, като се надявам да карам всички да се усмихват заради онова, което правя на терена. Иска ми се да продължавам да ги карам да идват към залите и да допринасям за популяризирането на волейбола", коментира Соколов. Ето какво още каза той за BGvolleyball.com

- Остана ви битката в първенството на Италия ...

- Надявам се да продължим да работим добре, защото отборът ни разполага с голям потенциал. До началото на плейофите остават две седмици и трябва да сме максимално готови за този етап от сезона. Преодоляхме трудния момент, когато имаше много контузии, като за момента всички сме здрави.

- Чувате ли се със селекционера Камило Плачи във връзка със състоянието ви?

- Преди финалите за Купата не се бяхме чували, като за последно се виждахме по време на лагера за световните квалификации в началото на годината. Каквото трябва да говорим, ще се чуем по телефона и ще се разберем.

- Съжалявате ли, че пропуснахте мачовете с руския Белогорие (Белгород) в Шампионската лига?

- Няма как да не съжалявам, но такъв е живота на спортиста. Има моменти, в които просто няма как да играеш и гледаш отстрани. Много е гадно, но се случват такива неща.

- В Тренто ли е бъдещето ви?

- Всичко с времето си.

- В България родният ви Марек Юнион-Ивкони (Дупница) завърши редовния сезон без загуба. Какво ще им кажете?

- Да продължават в същия дух, защото имат много светло бъдеще пред тях.