Фенербахче изнесе волей урок на Левски в претъпканата Универсиада

снимка: lap.bg

Левски загуби от Фенербахче (Турция) с 0:3 (16:25, 16:25, 17:25) в първи осминафинален мач в турнира за купата на CEV за мъже в препълнената зала "Универсиада" в София.  Младите играчи на "сините" играха нервно, сковано и с притеснение в първите две гейма, заради което не успяха да разкрият потенциала си.

"Сините" започваха лошо и допускаха ранен пасив и в първата, и във втората част, които по-класният и на далеч по-опитен съперник спечели с лекота.

В третия гейм софиянци малко се поотпуснаха и показаха по-голяма част от възможностите си. Резултатът беше равен до 13:13, но след три поредни точки турците се оттеглиха при 16:13 за втората техническа пауза, а до края взеха своето.

"Прегоряхме. Името си тежи. Искахме да играем на тяхното ниво. Те са по-опитния отбор и успяха да вземат своето. Завръщането на феновете в залата е най-хубавото за Левски. Надявам се да продължим да бъде така, защото пред такава публика е страхотно да се играе. Всяка една минута на полето срещу отбор като Фенербахче е от полза за нас. Отиваме там и ще се хвърлим да играем, пък каквото стане. Няма какво да губимв реванша и би трябвало да бъдем по-спокойни и по-отпуснати. Дано там покажем нашата игра", коментира наставникът на софиянци Петър Шопов.

Мартин Павлов беше най-резултатен за Левски с 12 точки, а с 10 точки се отличи Симеон Александров. Ален Скет беше най-добър за Фенербахче с 18 точки.