Гибона се разбра за новия си договор - остава до Световното по волейбол

снимка: БГНЕС

Очаквано Пламен Константинов ще продължи да води българския национален отбор по волейбол и ще подпише нов контракт с родната федерация. Не е тайна за никого, че основната цел на "лъвовете" ще е класиране за Олимпийските игри в Рио догодина, но Константинов ще парафира за дори по-дълго време.

Това стана ясно след срещата му с шефа на федерацията Данчо Лазаров. Двамата са постигнали договорка, а в момента от БФ Волейбол изготвят договора, който Константинов трябва да подпише.

Това ще се случи в следващите дни и е чиста формалност. Контрактът на селекционера ще е до края на 2018 г. Тогава изтича и мандатът на управителния съвет на федерацията, който бе избран в началото на октомври преди европейското първенство.

Идеята е бившият капитан на националния отбор да води България на световното първенство през 2018-а, на което по всяка вероятност ще сме домакини заедно с Италия.

След края на договора ще има разговори той да бъде продължен до края на следващия олимпийски цикъл през 2020 г. Константинов пое България преди световното първенство в Полша миналата година, където нашите се представиха слабо и отпаднаха рано, припомня "7 дни спорт".

През миналия месец под негово ръководство националните стигнаха полуфиналите на домакинското европейско първенство, където загубиха от Франция.

На България предстои участие на европейската олимпийска квалификация, която ще се играе от 5 до 10 януари в Берлин. Съперници в групата там са Русия, Франция и Финландия.