Плачи позитивен: Чашата е наполовина пълна

снимка: Булфото

Селекционерът на волейболния национален отбор Камило Плачи се изказа позитивно на летище „София" при завръщането си от Дания след края на Европейското първенство.

 

Както е известно, водените от него „лъвове" останаха в подножието на медалите след поражения с 1:3 от Италия на полуфинала и с 0:3 от Сърбия в битката за бронза.

 

От името на Българската волейболна федерация Любо Ганев даде висока оценка на представянето на тима и призова да не се омаловажава 4-тото място.

 

Самият Плачи също се изказа в подобен стил и заяви, че отборът има достатъчно потенциал да спечели медал „когато най-малко го очакваме".

 

„Искахме да се върнем със златен медал, но и този път завършихме 4-ти. Но това не е никак лошо, защото отново седнахме на една маса с големите играчи и това е много важно", коментира Плачи на летище „София".

 

„Това е един млад и свеж отбор, който ни кара да се радваме и да съжаляваме. Като отбор, федерация и нация трябва да сме щастливи. Това е малко като любовна история, но е една от най-добрите черти на България.

 

Винаги трябва да гледаме позитивно, че чашата е наполовина пълна. Медалът ще дойде, дори когато най-малко го очакваме.

 

Питайте поляците или германците дали не биха искали те да завършат 4-ти. Този отбор има много сили", каза още Плачи.