Висока оценка за "лъвовете" от федерацията на връщане в София (СНИМКИ)

галерия:

снимка: Булфото

Българската волейболна федерация дава висока оценка на представянето на националния отбор на Европейското първенство в Полша и Дания.

 

Както е известно, „лъвовете" завършиха на 4-то място в турнира, след като допуснаха поражения с 1:3 от Италия на полуфинала и с 0:3 от Сърбия в битката за бронза.

 

Sporta.bg ви съобщи още вчера, че капитанът Тодор Алексиев бе избран за най-добър посрещач на Евроволей 2013.

 

Следващият шампионат на Стария континент ще се проведе съвместно в България и Италия, като министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева е дала уверение пред президента на Европейската федерация (ЦЕВ) Андре Майер, че организацията ще мине без проблем.

 

"Тази година отборът, както и целият щаб, направи нещо много голямо. Всички очаквахме един медал и то с блестящ златен цвят, но в крайна сметка завършихме четвърти, което също не е лошо, понеже седнахме пак с големите на една маса", заяви националният селекционер Камило Плачи. (пълното му изказвате вижте НА ТОЗИ ЛИНК)

 

Водачът на родната делегация в Полша и Дания Любо Ганев говори от името на българската федерация на летище „София" днес при завръщането на част от тима в столицата.

 

„Федерацията дава добра оценка на представянето на отбора, което е напълно нормално. Видяхме, че момчетата дават всичко от себе си и имаме 12 равностойни състезатели", заяви Ганев при пристигането.

 

 

„Нека не омаловажаваме 4-тото място, защото момчетата изстрадаха много, за да стигнат дотук. Говоря не само в самите мачове на Европейското, а и по време на подготовката. Знаете, че двама от тях се ожениха (Теодор Тодоров и Георги Братоев), а нямаха дори медена седмица, камо ли меден месец.

 

Хората стоят далеч от семействата си, търпят лишения. Видя се, че не ни достигна това, че нашите състезатели не играят в силни първенства и нямат опит във важните мачове.

 

Разковничето е след 20-ата точка, тогава трябва да спрят грешките и неусетно ставаш лидер", коментира още Ганев.