Русия схруска Словакия за норматив и се класира на ¼ финал

снимка: fivb.org

Олимпийският шампион и победител в Световна лига 2013 Русия се класира безпроблемно на четвъртфиналите на Европейското първенство по волейбол в Полша и Дания.

 

„Сборная", която завърши на второ място в Група D след успех с 3:0 над България в неделя, се справи със същия чист резултат над селекцията на Словакия.

 

Руснаците оправдаха напълно статута си на фаворит в срещата и прекратиха участието в турнира на една от приятните изненади. В отделните части възпитаниците на Андрей Воронкин се справиха с 25:20, 25:14 и 25:21, като в нито един момент не оставиха съмнение в превъзходството си.

 

Само 68 минути бяха необходими на звездния национален отбор на „братушките", за да се класират на четвъртфиналите на Евро 2013, където ще се изправят срещу победителя от Група В - Франция.

 

Днес от 21:00 часа България ще има тежката задача да мери сили с домакина на първата фаза на турнира Полша.

 

Най-резултатен в срещата бе диагоналът на Русия Николай Павлов със 17 точки, следван от 217-сантиметровия исполин в центъра Дмитрий Мусерски, който се отчете с 12 (4 от блокада).

 

Евгени Сивожелез също бе доста полезен за своя отбор и завърши с 10 точки (цели 4 аса), колкото наниза най-ефективният сред отбора на Словакия - Милан Бенч.

 

Известният като любител на чашката посрещач на „сборная" Алексей Спиридонов добави 9 точки за победата на своя тим.