Капитанът очаква интересен мач с Полша

снимка: cev.lu

Тази вечер повече от 10 000 зрители ще напълнят зала "ЕРГО Арена" в Гданск, за да наблюдават двубоя между домакините от Полша и България от осминафиналите на Европейското първенство по волейбол. Преди срещата настроението в българския лагер е добро, а волейболистите нямат търпение да излязат на игрището.


Капитанът на българския национален отбор Тодор Алексиев определи мача като решителен и според него двата тима ще сътворят истински спектакъл за публиката. Той отчете домакинския фактор, но бе категоричен, че е по-добре да се играе със силен съперник пред пълни трибуни, отколкото в празна зала.


"Знаехме, че вероятно ще срещнем Полша на този етап от турнира и в края на краищата така и стана - ще играем с домакините", каза Тодор Алексиев на пресконференцията преди мача.


"Това е решителен мач за нас, а според мен ще бъде и много интересен за гледане. Щастлив съм, че ще играем пред толкова много хора.


Пълната зала определено те кара да се чувстваш по-добре, отколкото да играеш пред празни трибуни, въпреки че почти всички в залата ще викат за Полша", добави Алексиев.