Маричанки в топ 6 след невероятен обрат срещу Раковски

След страхотен обрат срещу Раковски (Димитровград), Марица (Пловдив) се класира за така наречения суперфинал на най-добрите шест отбора в Държавното първенство по волейбол за момичета до 13 години!

По-рано днес Пирин (Разлог) очаквано спечели мача си с Бултекс 2013 (Варна) и момичетата на Петя Хрисчева трябваше задължително да победят Раковски, за да заемат едно от първите две места в своята Група В.

Димитровградчанки обаче взеха първата част с 25:21, а във втората водеха с 22:16 и вече се виждаха победителки. Но на сервис застана Виктория Любенова и доведе нещата до равенство – 22:22. Завърза се люта битка за всяка точка преди Марица да изравни и мача след драматично 28:26. В тайбрека вече и психологическото предимство бе на страната на Жълто-сините и те продължиха напред към пълния обрат до крайното 2:1 (21:25, 28:26, 15:11).

Шестте отбора, които се класираха за суперфинала, ще се срещнат по веднъж всеки с всеки от утре (25 юни) до вторник (27 юни), за да определят новия шампион на България и неговите подгласници.