Силна България сломи Аржентина и гледа към полуфиналите

галерия:

снимка: fivb.org

Българският национален отбор по волейбол продължава с великолепното си представяне.

 

„Лъвовете" победиха с 3:1 гейма (28:26, 25:23, 20:25, 25:23) домакините от Аржентина в първия си двубой от финалите на Световната лига.

 

Българският отбор показа стабилна игра с минимални грешки и най-вече борба до последната точка. Двубоят в Мар Дел Плата продължи близо два часа. Аржентина имаше мощната подкрепа на домакините и в малка част на съдиите, но атаките на България бяха безкомпромисни.

 

Волейболистите ни разчитаха предимно на нападението си в този мач. Цецо Соколов бе най-резултатен на терена като завърши с 29 точки. Тодор Алексиев и Тодор Скримов добавиха съответно по 15 и 12 точки за успеха.

 

Така България е много близо до топ 4 на Световната лига. Тази нощ от 03:00 часа играем с отбора на Италия. Победа ни гарантира участието в полуфиналите.

 

Евентуална загуба с повече спечелени от нас геймове също може да ни класира, но ще трябва да очакваме добро развитие от срещата между Италия и Аржентина. Преди нашия двубой Русия се наложи в много оспорван мач над Бразилия с 3:2 гейма.


Първи гейм


Двата отбора се вкопчиха в битка точка за точка от самото начало. При резултат 10:10 Аржентина се събуди и направи две безответни атаки. Камило Плачи взе таймаут, но след това домакините продължиха с добрите изяви и поведоха с 16:13 на второто техническо прекъсване.

 

Аржентинците бяха по-концентрирани и поведоха с 18:14. Все пак българите се събудиха и взеха две точки. Хавиер Вабер реагира веднага и взе прекъсване, но серията на нашите момчета продължи за 20:20. Аржентина си върна лидерството с 23:21, но българите не се предаваха. България изравни с атака на Цецо Соколов за 24:24. Соколов отново поведе България за 27:26, а след това аржентинците пратиха топката в аут за 28:26.

 

 

 

Втори гейм

 

Втората част започна както и първата, и борбата бе точка за точка. Аржентина поведе на първото техническо прекъсване, но българите сътвориха бърз обрат и водехме с 16:14 на второто прекъсване.

 

След това домакините се окупитиха и изравниха резултата за 19:19. Последваха нови две бързи атаки на „лъвовете" и 24:22 и два геймбола. Аржентина спаси първия, но след това нямаше кой да спре Цецо Соколов за 25:23.

 

Трети гейм


България поведе с 8:7 на първото техническо прекъсване. Сценарият беше подобен като предния гейм, но в полза на Аржентина. Домакините поведоха с 16:14 на второто прекъсване. След това обаче вдъхновението в играта на Аржентина се усети и те поведоха с 5-6 точки разлика и без проблеми затвориха гейма с 25:20.

 

 

Четвърти гейм


В този гейм освен добър волейбол имаше и нерви по терена. При резултат 6:5 реферът показа два жълти картона и предупреди капитаните заради разправии по игрището.

 

Последва удар на Кирога, но българите искаха аут. Това накара съдията да покаже червен картон и точка за домакините и 8:6 за първото прекъсване.

 

 

Драмата бе пълна след като българите се разконцентрираха и не можеха да вкарат сервиса си. Това доведе до 4 точки преднина за Аржентина. Все пак второто прекъсване дойде при 16:14 за домакините.

 

Българските „лъвове" обаче отново показаха едни най-силните си качества след като се събудиха. Атаката на отбора ни заработи перфектно и последователно успяхме да ги изпреварим и поведем с 24:22 за да се стигне до 25:22.