Курек се възмути: Какво искате от нас, да не сме Бразилия

снимка: fivb.org

Най-полезният играч на Световната лига 2012 година Бартош Курек предупреди медиите в Полша да не засипват националния отбор по волейбол на страната с огромни очаквания и критики.

 

Посрещачът сподели мнението си за предстоящите решителни сблъсъци в Група А на Световната лига между България и Полша във Варна, които ще определят третия класирал се отбор от нашата група.

 

Бразилия е лидер в таблицата до момента, а Аржентина ще продължи към Финалната шестица като домакин на заключителната фаза.

 

Пълно класиране преди последните мачове от групите в Световната лига ВИЖТЕ НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Sporta.bg припомня, че селекционерът на "лъвовете" Камило Плачи ще разчита на 16 волейболисти за решителните сблъсъци с "дружина полска".

 

„Мисля, че вие, медиите, трябва да гледате на настоящата ситуация трезво. В момента играем сравнително добре, не е перфектно, но вие определихте като провал дори победата с тайбрек срещу САЩ", скара се Курек.

„Ние не сме Бразилия, че да сме печелили всичко през последните 10 години. Трябва да намалите очакванията си към нас. Очаквайте просто две победи и нищо повече.

Предстоящите мачове с България за съдбоносни. Радвам се, че въпреки не особено добрите ни мачове в турнира, успяхме да стигнем до ситуация, в която всичко зависи от нас.

Ще видим какво ще се случи във Варна, там обстановката е много гореща и напрегната, но имаме всичко нужно, за да победим. Нашето желание е да свършим добра работа и да се опълчим на домакините, просто да тренираме добре и да спечелим мачовете си.

Не е тайна, че ако не успеем да се класираме за финалите, ще бъде провал. Загубихме мачовете с Бразилия, загубихме от Франция, не спечелихме медал от Олимпийските игри и сега да не играем на финалите ще бъде продължение на слаби резултати", заключи Курек.