Цецо Соколов няма да остане в Тренто, вече има оферти

снимка: fivb.org

Цветан Соколов няма да остане в Тренто, съобщава ТV7.

 

Въпреки уверенията на президента на италианския тим Диего Мосна, че той ще е лидерът на тима през следващия сезон, националът продължава да си търси нов отбор, който да отговаря на големите му амбиции.

 

Соколов дори има вече предложение, което ще обсъди с мениджъра си след завръщането на тима от САЩ и Бразилия, където националите играят мачове от Световната лига.

 

Sporta.bg припомня, че големите звезди на Тренто начело с капитана Матей Казийски - Османи Хуанторена и Рафаел де Оливейра - както и старши треньорът Радостин Стойчев ще продължат кариерите си в турския вицешампион Халкбанк.

 

Съединените щати и България ще играят при слаб зрителски интерес в Рино. Очаква се залата да се напълни в последния момент от юноши, които играят турнир в щата.

 

В хазартното градче вълненията са за залози, но не и за волейбол. Звездата на американците Мат Андерсън предупреди, че България е отличен и много добре сработен тим и победа срещу националите ни ще е изключително престижна. Андерсън направи това на последната тренировка преди двубоя.

 

Sporta.bg ви запозна по-отблизо със САЩ (както и в всички останали съперници на "лъвовете") още преди началото на Световната лига.

 

Настроението в българския тим също е за победа. Добрата новина е възстановяването на Тодор Скримов. Треньорът Камило Плачи ще започне с него в първия мач с американците, въпреки че само преди ден той беше в болница заради инфекция.

 

Сред титулярите са още Цветан Соколов, Виктор Йосифов, Георги Братоев, Светослав Гоцев, Тодор Алексиев и либерото Теодор Салпаров.

 

Плачи залага на познатия състав, който постигна четири поредни победи в световната лига. Италианецът предупреди, че домакините имат убийствен сервис, който може да бъде спрян единствено с отлично блългарско посрещане.

 

Ще остане ли България един от двата непобедени тима в Световната лига, ще разберем след броени часове.