Братоев vs. Алексиев – кой печели приза за изпълнение на годината?

снимка: БТА

Мачовете на България с Аржентина донесоха много радост и емоции на родната публика, която видя един абсолютно категоричен и един драматичен успех над традиционно неудобните ни "гаучоси".

 

Двете победи изкачиха "лъвовете" на върха в класирането, като единствено заради точковата разлика родните национали изостават от Бразилия в (меко казано) "групата на смъртта".

 

Играта на възпитаниците на Камило Плачи беше наслада за окото, а екзалтираната публика в "Арена Армеец" буквално изригваше при всяко добро отиграване на Цецо Соколов и компания.

 

Две изпълнения обаче трябва да бъдат отчетени и, колкото и да е рано за оценки, призове и прочее, не можем да не отбележим, че и двете са сред кандидатите за изпълнение №1 на 2013 година.

 

Нека започнем с Георги Братоев - при 1:1 в геймовете и предимство за България от 5:3 Де Чеко подаде страхотна топка на Кирога, който остана сам срещу единичния блок на разпределителя ни. Братоев обаче бе фантастичен, вдигна си единствено лявата ръка и направи зашеметяваща блокада - 6:3 за България и спиращо дъха изпълнение.

 

Второто изпълнение заслужава не по-малко аплодисменти - капитанът Тодор Алексиев закова решителна точка в третия гейм. При 20:16 за нашите Романути получи отлична възможност за атака по правата от зона №2, но Алексиев не трепна и с една ръка направи блок, а топката падна в полето пред слисаните погледи на аржентинците.

 

Честно казано, не знаем кое изпълнение е по-добро, така че сами може да си направите изводите. Но факт е, че за двамата национали и техните отигравания говори цял свят! Вижте какво направиха те във видеата под статията.