Националките ни завършиха със загуба на Световното Гран При по волей

Женският национален отбор на България завърши със загуба втория турнир от втора дивизия на Световното Гран При, след като отстъпи на Пуерто Рико с 2:3 (24:26, 25:22, 18:25, 35:33, 7:15) в двубой от група F2, продължил почти три часа. 

Мачът стартира силно за българския тим, но след първото техническо прекъсване пуерториканките поведоха. На няколко пъти "лъвиците" повеждаха, това обаче напрегна домакините и те набраха инерция. В ключовите моменти обаче интригата бе налице - момичетата на Иван Сеферинов имаха проблясъци, но латиноамериканките успяха да измъкнат частта, пише bgvolleyball.com. 

Ситуацията бе сходна и във втория гейм, но българският тим успя да поведе, макар и с малка преднина. Тя се запази до края и резултатът бе изравнен 1:1. Впоследствие състезателките от карибската държава дръпнаха благодарение на предимството си в елементите и успяха да спечелят и третия гейм, увеличавайки аванса си. 

В четвъртата част карибките доминираха, но "лъвиците" успяха да се върнат в играта и да сътворят истински спектакъл за публиката в Сан Хуан, изигравайки рекорден гейм, продължил 45 минути. Двата отбора се бореха за всяка точка със зъби и нокти, и в крайна сметка доведоха мача до тайбрек. Там латиноамериканките започнаха с комфортна преднина, която се задържа, и въпреки усилията Добриана Рабаджиева и съотборничките й не успяха да изтръгнат така важния успех.

Така Пуето Рико заема лидерската позиция в групата със 7 точки и без загуба до момента, България е трета с 5 точки (1 победа и 2 загуби). 

Топреализатор за България бе Гергана Димитрова, която "избухна с 26 точки (3 блока, 2 аса),  а Мирослава Паскова добави 21 точки (1 блокада), но и те не бяха достатъчни за победа. За Пуерто Рико Карина Окасио реализира 25 точки (3 блока, 1 ас).