Избраха нов председател на волейболната лига

снимка: Булфото

С пълно единодушие Управителният съвет на БФВолейбол избра за председател на Спортно-организационната комисия за състезанията от държавното първенство (Национална волейболна лига) Румен Янчев - изпълнителен директор на ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп.

 

Това стана факт на проведеното днес в хотел Хилтън заседание на УС на волейболната централа. Бившият президент на БФС и на Футболната лига Валентин Михов също ще бъде част от ръководството на Национална волейболна лига, като ще се занимава с маркетинг и реклама.

 

Бяха приети: Правилник за провеждане на държавните първенства от НВЛ - мъже (Суперлига и Висша лига) и жени, промени в Дисциплинарния правилник, Правилник на БФВ за състезателните права и статута на спортистите аматьори и спортистите професионалисти по волейбол, Правилник за условията и реда за вътрешен трансфер и преотстъпване на състезателни права на спортистите аматьори и спортистите професионалисти по волейбол.

 

Утвърдена бе Наредбата за провеждане на държавните първенства за подрастващи за спортно-състезателната 2013-14 година.

 

Взето беше решението Българска федерация по волейбол да бъде съучредител на Сдружение Волейболен клуб Олимпия. Осем клуба бяха приети за членове на Българска федерация по волейбол.